zážitek pro gurmány
Ochutnejte naši kuchyň „s nádechem jihu“ v příjemném a elegantním prostředí. Základní jídelní lístek doplňujeme pravidelně o sezónní speciality, pořádáme taky speciální akce zaměřené na gastronomii.
Tradičně bodujeme na předních příčkách Maurerova výběru mezi těmi nejlepšími restauracemi v Čechách.
Naše restaurace byla otevřena v roce 2004 a zaměřujeme se na středomořskou kuchyň, ryby a mořské plody a klasické francouzské pokrmy.
Součástí naší nabídky jsou taky pečlivě vybraná vína z celého světa. Náš tým vám rád poradí to nejvhodnější k vámi vybraným jídlům.
POLEDNÍ MENU 21.3. - 24.3.
ÚT – Fazolová polévka s klobásou 30,-
Holandský řízek s ementálem,bramborovou kaší a okurkovým salátem 178,-
ST – Drůbeží vývar s krupicí a vejcem 30,-
Pečené kuřecí stehno s provensálskou nádivkou,cuketovými rösti a tzatziki 178,-
ČT – Žampionový krém s máslovými krutony 30,-
Bratislavská vepřová plec s hráškem a karotkou,petrželková rýže 178,-
PÁ – Zámecká gulášová polévka 30,-
Anglický roastbeef s opečenými bramborami a tatarskou omáčkou 178,-
——————————————————————————————————–
Grilovaná telecí játra s pancettou,fazolovým pyré,kapustou a chorizo demi glace 218,-
Vepřová panenka na calvadosu s žampiony a gratinovanými bramborami 228,-
Čerstvé tagliatelle ala kotěra s kuřecím masem a smetanou,hoblinky parmazánu 184,-
Grilovaný vietnamský bok na salátu z rýžových nudlí s mungo výhonky 184,-
Polední menu podáváme od úterý do pátku 11:30 – 15:00
STÁLÉ MENU
PŘEDKRMY A POLÉVKY
STARTERS AND SOUPS
Francouzská tradiční cibulačka s máslovými krutony a sýrem gruyére
French onion soup with crouton and gruyére
95,–
Krémová polévka z ryb a mořských plodů, kruton s omáčkou rouille
Creamy soup from fish and seafood, crouton with rouille sauce
165,–
Tartar z červené řepy s koriandrem a zapečeným kozím sýrem
Red beet tartar with coriander and baked goat cheese
165,–
Bresaola z dančí kýty s fenyklový salátem a pomerančovým dresinkem
Buck leg bresaola with fennel salad and orange dressing
245,–
Kachní rillettes s pomerančem,domácí brioche a marmeláda z červené cibule
Duck rillettes with orange, homemade brioche and red onion marmelade
185,–
Terrine de foie gras – terinka z husích jater, fíkové chutney, domácí perník se suchými plody
Terrine de foie gras, mango chutney, homemade gingerbread with fruits
385,–
Šneci v bylinkovém másle
Snails in herb butter
215,–
TĚSTOVINY,RIZOTO A SALÁT
PASTA,RISOTTO AND SALAD
Salát z peruánských kalmár, řapíkatý celer, karotka, černé olivy a kapary
Salad with squid, celery, black olives and capers 325,–
Salát z červené řepy, růžičková kapusta a kozí sýr
Red beet salad, brussels sprouts and goat cheese 265,–
Salát caesar v parmazánovém košíčku s parmazánovým dresinkem
Caesar salad – little gem salad with parmesan dressing in parmesan basket 175,–
Extra kuře supreme na grilu Extra grilled chicken breast supreme 165,–
Extra grilované velké krevety 5ks s česnekem a bylinkami Extra grilled king prawns 5pcs with garlic and herbs 225,–
Špagety s krevetami, tomaty, česnekem a olivovým olejem
Spaghetti with scampi, tomatoes, garlic and olive oil 325,–
Tagliatelle s žampiony portobello, růžičkovou kapustou a bresaola z dančí kýty
Tagliatelle with portobello, brussels sprouts and bresaola from buck leg 375,–
Rizoto s liškami a grilovaným filátkem z pražmy
Risotto with chanterelle and grilled Dorada 345,–
HLAVNÍ CHODY
MAIN DISH
Kuřecí supreme s nádivkou z kaštanů, bramborovo dýňové pyré a růžičková kapusta
Chicken supréme with chestnut farcing, potato-pumpkin purée, brussels sprouts 355,–
Konfitované kachní stehno, bramborové rösti a marmeláda z červené cibule
Duck leg confit, potato rösti and red onion marmelade 345,–
Pork belly, fazolové pyré s lanýžem, chorizo demi glace, portobello a karotka
Pork belly sous vide, bean purée with truffles, chorizo demi glace, portobello and carrot 320,–
Kančí hřbet v pancette připravený sous vide, batátová terinka a konfitované portobello žampiony
Boar saddle sous vide, sweet potato terrine, portobello confit 580,–
Velká porce tygřích krevet s česnekem a bylinkami, čerstvý italský chléb
Tiger prawns with garlic and herbs, homemade italian bread 535,–
Cacciucco z peruánských kalmárů, krevet a mořských ryb, brambory grenaille Cacciucco from squid and sea fish, potato grenaille 450,–
Otevírací doba restaurantu:
26.10.restaurace uzavřena
29.10.restaurace uzavřena
ÚT
– So 11:30 – 23:00
Ne 11:30 – 17:00
Nabídka vín/la liste des vines/ wine list
Perlivá vína / Sekt / Champagne
Bosco dei crimioli Vino spumante Brut, Veneto, It 485
Cava Lacrima Bacchus Brut Reserve, Lacrima Bacchus, Penedes, Šp 625
Cava Lacrima Bacchus Rosado Reserve, Lacrima Bacchus, Penedes, Šp 625
Champagne Guilleminot brut Blanc de noir 1450
Champagne Dumangin Blanc de blanc Réserve 1750
Champagne Dumangin 1er Cru Rosé brut 1830
G.H. Mumm Cordon Rouge Brut, Champagne, Fr 1850
Perrier Jouët Grand Brut, Champagne, Fr 2270
Bílá vína / White wine
Česká republika / Czech
Chardonnay, Mor. zemské víno, vinné sklepy Zapletal, Velké Bílovice 350
Veltlínské zelené, Pozdní sběr ’17, vinné sklepy Zapletal, Velké Bílovice 420
Ryzlink rýnský BIO, Mor. zemské víno ’15, vinařství Vrátil, Mikulov 495
Rulandské šedé, kab.’17, František Mádl, Velké Bílovice 535
Itálie / Italy
Gavi DOCG ’17 La Smila, Piemonte, It 695
Pinot Grigio ’18 DOC Peter Zemmer, Alto Adige, It 885
La Fuga – Chardonay DOC ’17, Contessa Entellina DOC, Donnafugata, Sicília 850
Německo / Germany
Riesling Trocken ’17 Edition Abtei Himmerod, Mosel 79
Rakousko / Austria
Premiere Rivaner ’18 Weingut Fegerl, Deinzendorf 550
Grüner Veltliner Classic ’18 Hugl – Wimmer, Poysdorf 620
Grüner Veltliner Federspiel “Frauenweingarten” ’17, Paul Stierschneider, Wachau 890
Grüner Veltliner Smaragd “Greif” ’15, Mathias Hirtzberger, Wachau 1590
Francie / France
Picpoul de Pinet AOC ’17, Felines Jourdan, Languedoc 490
Chardonnay AOC ’15, Doudet-Naudin, Languedoc 540
Sauvignon Blanc ,,De Lys“ VdP ’18, Joel Delaunay, Val de Loire 520
Sancerre blanc AOC ’16, Domaine Cotes de Blancs, Val de Loire 890
Coteaux du Layon Or Et Lumière ’13 AOC Alliance Loir, Val de Loire 0,7L 990 / 0,05L 75
Saint Véran ’15 AOC Domaine Chalet Pouilly, Burgundsko 850
Bourgogne Chardonnay AOC ,,Les Magnys“ ’15, Domaine Bernard Millot, Burgundsko 880
Pouilly Fuissé AOC ,,Clos Marie“ ’15, Domaine La Soufrandise, Burgundsko 950
Chablis AOC ’15, Domaine Ellevin, Burgundsko 990
Chablis 1er Cru ,,Cote Lechet“ Réserve ’12, Bernard Defaix, Burgundsko 1390
Meursault “Les Grand Charrons” AOC ’15 Domaine Michelot, Bourgogne 1920
Meursault AOC ,,Clos du Cromin“ ’15, Domaine Bohrmann, Burgundsko 1990
Puligny – Montrachet AOC ’13, Damaine Chavy, Burgundsko 2100
Chassagne Montrachet 1er Cru ,,Les Chaumes“ ’14, Domaine Jouard, Burgundsko 2390
Chassagne – Montrachet 1er Cru Clos Saint Jean ’14 Domaine Paul Pillot, Bourgogne 2720
Condrieu AOC ’11, Domaine Faury, Valée du Rhone 1950
Chateauneuf du Pape blanc tradition AOC ’12, Domaine de la Solitude 1620
Argentina / Argentina
Chardonnay Catena Alta ’04, Mendoza 1950
Nový Zéland / New Zealand
Sauvignon Blanc ’17, Dashwood, Marlborough 690
Červená vína / Red wine
Česká / Czech
Modrý Portugal, Moravské zemské víno, vinné sklepy Zapletal, Velké Bílovice 350
Frankovka, Pozdní sběr ’16, vinné sklepy Zapletal, Velké Bílovice 420
Cuveé Rulandské modré Merlot Bio, Mor. zemské, Vrátil, Mikulov 495
Itálie / Italy
Chianti Classico DOCG ’15, Casina del Giglio, Baroncini, San Gimignano 550
Nipozzano Riserva DOCG ’09 Marcheri de Frescobaldi, Chianti Rúfina 980
Barolo DOCG ’10, Parusso, Piemonte 1890
Barbaresco Ovello DOCG ’10, Gigi Binaco, Piemonte 1790
Nobile di Montepulciano DOCG ’13, Boscarelli, Toskánsko 1390
Brunello di Montalcino DOCG ’04, Le Macioche, Toskánsko 2100
Francie / France
Chateau Vaugelas “V”, AOC Corbieres ́10, Domaine BonFils, Languedoc 995
Bourgogne rouge AOC ’12, Domaine Brintet, Burgundsko 790
Rully 1er Cru ,,Chapitre“ ’12, Domaine Bellevile, Côte Chalonnaise, Burgundsko 1290
Vosné Romanée ,,Les Ravioles“ AOC ’13, Domaine Cacheux, Burgundsko 2100
Cotes du Rhone AOC ’16, Domaine Solitude, Vallée du Rhone 690
Vacqueyras,,La Cuvée“ AOC ’14/15 AOC, Domaine Prat Sura, Vallée du Rhone 950
Cote Rotie AOC ’11, Gaec Francois & Fils, Vallée du Rhone 1900
Cuveé du Vatican Châteauneuf-du-Pape ’15, Vallée du Rhone 1520
Chateauneuf du Pape rouge ,,Barberini“ AOC ’09, Domaine de la Solitude, Vallée du Rhone 2100
Chateau Pithivier AOC ́15 Bordeaux 520
Maďarská / Hungary
Ördög ’14 Vylyan, Villányi 520
Cabernet Sauvignone ’13 Vylyan, Villányi 890
Černá Hora / Montenegro
Vranac Crnogorski ’13 Plantaže, Podgorica 590
Španělsko / Spain
Bodegas Navajas Reserva DOCa ‘11 Bodegas Navajas, Rioja 690
Monte Real Gran Reserva DOCa ’08 Bodegas Navajas, Rioja 1190
Chile
Carmenere reserva ’16, Volcanes, Rapel Valley 690
Argentina
Malbec ’13, Vallisto, Valle de Cafayate 790
Vína růžová / Rosé wine
Vína růžová / Rosé wine
Orange de Pinot noir ’17 Jaroslav Springer, Trmanska, Bořetice 880
Cabernet d’Anjou AOC ’17, Musset Roullier, Val de Loire 590
Tavel rosé ’17, Domaine Lafond, Valée du Rhone 890
Vína rozlévaná / House wine
Grüner Veltliner Classic, Weingut Fegerl, Deinzendorf 0,1l 35
Montepulciano d’Abruzzo Igt Cornaro, Veneto,, It 0,1l 35
Bosco dei crimioli Vino spumante Brut, Veneto, It 0,1l 79